T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / MERKEZ - Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi

''YAŞAYAN DEĞERLERİMİZ'' E TWİNNİNG PROJESİ TAMAMLANDI

BİLECİK  REFİK ARSLAN ÖZTÜRK FEN LİSESİ E-TWINNING PROJESİ

''YAŞAYAN DEĞERLERİMİZ'' OCAK AYI ETKİNLİĞİ

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi olarak 2021-2020 Eğitim-Öğretim yılı başında İngilizce  öğretmenlerimiz Esra GÜL ve Murat BOZKURT rehberliğinde 10 adet öğrenci ile başladıkları 'YAŞAYAN DEĞERLERİMİZ' isimli e-twinning projemiz 31/12/2022 tarihinde başarıyla tamamlanmıştır.  Projeye farklı illerden 7 okul ve 53 öğrenci katkı sağlamıştır.

Projemiz ile  yaşayan değerlerimiz lise öğrencilerimizin sosyal medyayı sanal ortamları çok kullandığı bu dönemde yaşayan değerlerimiz olan yaşlılarımız ,gazilerimiz ,dedelerimiz ve büyüklerimizle zaman geçirme etkinleri planlayarak büyüyen bir neslin geçmişini unutarak değil geçmişteki atalarımızın yolundan giderek milli manevi değerlerimize sahip çıkmalarını sağlamaktır.

Projemizin hedefleri; öğrencilerimizin saygı, sevgi, hoşgörü gibi değerlerle büyümesini sağlamak, ,büyüklerimizin tecrübelerinden nasıl faydalanacaklarını öğretmek ; vatan ,millet, bayrak gibi milli ve manevi değerlerimizin önemi konusunda farkındalığı sağlamaktır.

Projenin beklenen sonuçlar öğrencilerimizin özellikle yalnızlaşma isteği doğan gençlerin yaşlılarla ve aile büyükleriyle olan iletişimini arttırmak. Yozlaşan bazı değerlerimizi gün yüzüne çıkartmak, yerel gazetede yaşayan değerler kapsamında öğrencilerle birlikte yazı yazmak twinspacede farklı ülkelerden veya şehirden katılan ortaklarla yaşadığımız anılarımızı paylaşılmasını sağlamaktır.

Proje kapsamında Web2 araçları kullanılarak yapılan toplantılarla öğrencilerimiz büyüklerinin ziyaret ederek olanların hatırlarını sorup gönüllerini aldılar ayrıca çocukluk ve gençlik zamanlarında oynadıkları oyunları öğrendiler. 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Akrostiş çalışmaları yaptılar ve okullarında proje kapsamında pano hazırladılar . Yılbaşı nedeniyle yine Web2 araçları kullanarak farklı okul ve illerde ki öğrenciler birlerine ve öğretmenlerine sanal yılbaşı tebrik kartları gönderdiler.

Projeye katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz....

 

10-02-202216-12-202116-12-202116-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.02.2022 - Güncelleme: 27.04.2022 14:15 - Görüntülenme: 327
  Beğen | 8  kişi beğendi