T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / MERKEZ - Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi

E SAFETY LABEL PORTALINDA BRONZ ETİKET ALDIK

E Twining projesi kapsamında, öğrencilerimizde güvenli internet kullanımı bilinci oluşturmak için başvurduğumuz e safety label portalında okulumuz  BRONZ etiket kazanmıştır.Bu süreçte emeği geçen İngilizce öğretmenlerimiz Esra GÜL ve Murat BOZKURT 'a , öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

E Safety Etiketi, 2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine aşağıdakileri sağlamaktır:

  • Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek servisi
  • Öğretmenler, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve okul personeli için çevrimiçi bir ortam ve topluluk.

E Safety Topluluğu bu nedenle bu katılımcıların etkileşime girmesi, en iyi uygulamaları paylaşması, tavsiye alması ve zor vakaları ve nasıl çözüldüklerini paylaşmaları için ideal bir alan sunar.

E Safety akreditasyon sistemi, kullanıcıların üç ana alana ilişkin güç ve zayıflık alanlarını belirlemek için okullarının çevrimiçi güvenlik seviyelerini bir dizi kritere göre değerlendirmelerini sağlar: altyapı, politika ve uygulama.

E SAFETY ETİKETLERİ NELERDİR?

Demir / Etiket yok: 22 puandan az puan demir olarak tanımlanır. 3 ay sonra tekrar eSafety Label başvurusu yapmak için tekrar denenir.

Bronz Etiket:  Bu, 12 ay Bronz Etiket almaya hak kazandıktan sonra değerlendirme  başvurusu yapılır.

Gümüş Etiket: Çevrimiçi güvenliğe daha gelişmiş bir yaklaşım demektir.

Altın Etiket:  Çevrimiçi güvenliğin tüm alanlarında ve çevrimiçi güvenliğin eğitiminde üstün uygulama demektir. Bu etiket için Topluluk'taki kaynaklar, olay vakaları ve etkinlikleri, çevrimiçi güvenliğin tüm alanlarında yoğun çalışılmış uygulamalar sergilenmeli ve çevrimiçi güvenlik eğitimi okul müfredatına dahil edilmelidir. Altın e Safety Etiketi verilen bir okul aktif olarak ebeveynleri destekleyecek ve ayrıca diğer okullardaki meslektaşları için çarpan etkisi ile onlara da yardım sağlayacaktır.

Bu etiketlerin en son basamağı altın etiket basamağıdır. Okul olarak bu etikete de ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.01.2021 - Güncelleme: 27.04.2022 13:14 - Görüntülenme: 608
  Beğen | 6  kişi beğendi