BİLECİK / MERKEZ - Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi

11.SINIFLAR VELİ GÖRÜŞME TAKVİMİ (06-10.03.2023)

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

REFİK ARSLAN ÖZTÜRK FEN LİSESİ

''BİRLİKTE BAŞARIYORUZ''PROJEMİZ

Öğrencilerimizin, var olan potansiyellerini ( bilişsel, duyuşsal ve sosyal ) en üst düzeyde kullanmaları konusunda farkındalık yaratmak, sınav hazırlık (YKS) sürecinde öğrencilerimizin bireysel başarılarının desteklenmesi, artırılması, çalışma engelleri ( bilişim araçlarının kullanımı, akran ve arkadaş etkisi, beslenme alışkanlıkları..vs. ), sınav hazırlık stratejileri, aile tutum davranışları noktasında okul aile işbirliğini destekleyerek, öğrencilerimizin geleceği doğru planlamalarına ve her yönden sağlıklı bir sınav hazırlık süreci geçirmelerine yardımcı olmak adına oluşturduğumuz projemizin 12.sınıflar basamağını tamamladık. 17 Ekim -08 Aralık tarihleri arasında haftalık randevular oluşturularak, öğrencilerimiz ve velilerimizle buluştuğumuz görüşmelerde , öğrencilerimizin girmiş oldukları deneme sınavları branş bazlı analizleri ve ortalamaları oluşturuldu.Belirtilen gün ve saatte okul müdürü başkanlığında, öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcısı, okul rehberlik öğretmeni, öğrenci mentör öğretmeni ,öğrenci ve öğrenci velisi ile birlikte ayrıntılı sınav analiz karneleri aracılıyla, öğrencimizin sınav hazırlık süreci, akademik hazırlık çalışmaları, mesleki hedefi, bu süreçte beslenme ve uyku düzenlerinin nasıl olması, başarının arttırılması için gerekli olan çalışmalar, sınav hazırlık sürecinde bilişim araçlarının kullanımı, sınav hazırlık sürecindeki aile tutumları ve iletişim noktasında öğrenci bazlı bireysel  değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları sağlıklı bir şekilde yürütüldü.

Yapılan çalışma ile ilgili veli ve öğrencilerimizden olumlu geri bildirimler alınmıştır. Yapılan görüşmeler ile öğrencilerimizin kendilerini sınav hazırlık süreçlerindeki yerlerini daha iyi gördüklerini, dikkat etmeleri gereken hususların daha net farkına vardıkları, motivasyonlarının önemli noktada etkilendiğini belirtmiştir.

06-10.03.2023 tarihleri arasındaki görüşme çizelgesi aşağıda belirtildiği gibidir.Bilgilerinize.

03-03-2023

Yayın: 03.03.2023 - Güncelleme: 03.03.2023 16:39 - Görüntülenme: 280